در صورت استفاده راننده از مشروبات الکلی یا مواد مخدر روانگردان بیمه چه تکلیفی دارد؟


در قانون مجازات اسلامی استفاده از مشروبات الکلی و قرص های روانگردان جرم می باشد پس اگر راننده ای در حال مستی اقدام به رانندگی نماید و باعث زیان رساندن جانی و مالی به اشخاص گردد علاوه بر مجازات مربوط به شرب خمر به دلیل رانندگی در حالت مستی هم مجازات می گردد.
  1-مجازات شرب خمر در قانون اسلامی ۸۰ ضربه شلاق می باشد
  ‏۲- در صورت وقوع حادثه رانندگی به دلیل مست بودن راننده مقصر دادگاه می تواند دو سوم مجازات قانونی حبس را برای راننده مست متخلف در نظر بگیرد. همچنین به مدت ۱ تا ۵ سال از رانندگی محرم نماید.
  ‏۳- علاوه بر مجازات راننده مست پس از تشخیص حالت مستی از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی ۴۰۰/۰۰۰ هزار تومان جریمه می گردد.

حال سوال اینست تکلیف بیمه برای پرداخت خسارت به راننده مست چگونه می باشد؟ آیا بیمه می تواند به دلیل جرم راننده به دلیل استفاده از مشروبات الکی و مواد روانگردان از پرداخت خسارت به او سر باز زند؟
خیر، طبق قوانین بیمه شخص ثالث این وسیله نقلیه هست که بیمه شده است نه راننده پس شرکت بیمه موظف است خسارت وارد شده به زیان دیده را جبران نماید و پس از پرداخت خسارت این حق را دارد که از راننده مقصر به دلیل استفاده از مشروبات الکلی یا مواد مخدر در بوجود آمدن حادثه شکایت نماید و برای باز پس گیری خسارت از راننده متخلف اقدام نماید.

این نکته قابل ذکر است در رانندگی قتل عمد وجود ندارد حتی در صورت مقصر شناخته شدن راننده به دلیل اجرا نکردن قوانین و مقررات و قتل غیر عمد در نظر گرفته می شود و فقط به پرداخت دیه محکوم می گردد و قصاص نمی شود

 

 



BIMEHTAK.com


بیمه شبانه روزی بیمه ایران
آماده ارائه خدمات بیمه  بصورت شبانه روزی  برای سراسر کشور میباشد
ضمنا تمامی مراحل خسارت را بعنوان نماینده  شما بیمه گذار محترم انجام خواهیم داد


 تلفن:  88324795  
09124146265  -  09364146265

 

0 نظر


نظرات